myForum Lasyk Networks Upload at Lasyk Networks
REGISTER NOW
FAQ
Go Back   myForum > Sony Ericsson > Firmware


Reply
 
Thread Tools
Old 02-25-2007   #1
radicalgel
Registered User
Lasyk Friend
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 8
W810 New Events Menu Problem. Help!

Hey Guys,

I really hope someone can help me out here. I own a w810 and just upgraded the firmware from R4DB005 to R4EA031. I have noticed a graphical flaw in the display of the new events menu. In the activity menu the 'My Shortcuts' and 'Bookmarks' Display fine but the 'New Events' menu has this horrible solid coloured border around it. I have noticed that this display problem is even worse when the Theme being used uses PNGs in the 'Acitvity Menu'. The 'New Events' menu displayed fine with the old firmware (R4DB005). I have attached 6 screenshots of 3 different themes. You can clearly see the display problem, notice the difference between the 'New Events' and 'My Shortcuts'. I hope there is a way to fix this without having to downgrade my firmware. If downgrading is my only option then could someone please give me R4DB005_ASIA_LEVIAN firmware please. Thanks in advance to anyone who can help... Sorry for the bad photo quality, had to take the pics with my bros 1.3mp no*ia.
Attached Images
File Type: jpg Image_746_.jpg (195.6 KB, 142 views)
File Type: jpg Image_747_.jpg (221.3 KB, 97 views)
File Type: jpg Image_748_.jpg (211.2 KB, 60 views)
File Type: jpg Image_749_.jpg (219.2 KB, 77 views)
File Type: jpg Image_750_.jpg (208.2 KB, 52 views)
File Type: jpg Image_751_.jpg (219.8 KB, 58 views)
radicalgel is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2007   #2
evil_ways
Team Member
Lasyk Active Member
 
evil_ways's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 152
the pics is not clear , but try to update one more time maybe there something wrong happen
evil_ways is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2007   #3
Habib™
Registered User
Lasyk Active Member
 
Habib™'s Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Pakistan
Posts: 86
i have same prob with my W810
Habib™ is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2007   #4
kutodo
Registered User
Lasyk Friend
 
Join Date: Dec 2004
Location: Quezon City Manila Philippines
Posts: 3
same here people. flaw with my activity menu. and it goes along with camera error. try to shoot a video with your photo lights on for over one minute then stop and play the video using play from the [menu] > [more] > [play]. the phone restarts.

w810i
R4EA031

erom RA005
camera ver 4.5
java 6.5

my firmware was upgraded by sonyericsson. i consulted the problem again but they have no idea. tested by selecting phone mem as default, same prob. replace new mem stick, same prob.
kutodo is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2007   #5
DinhaBoy
Registered User
Lasyk Friend
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 17
I have the same problem with some themes.
DinhaBoy is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2007   #6
radicalgel
Registered User
Lasyk Friend
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 8
Ya guys,

Ive brought this issue up i so many forums but no1 seems interested. great to see a response here. This issue was not there in the firmware (R4DB005) so i think our only option is to downgrade firmware using the far+sefp method. Lemme know if any of yall figure out another way to solve this issue.. frankly i really like R4DB005 way more than R4EA031. Had no bugs apart from the battery meter. Does anyone know the difference between R4EA031 and R4ED001??
radicalgel is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2007   #7
kenyon53
Registered User
Lasyk Friend
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 3
:up:
kenyon53 is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2007   #8
solidsnake204
Team Member
Lasyk Titanium Member
 
solidsnake204's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: England
Posts: 4,562
My K510 had this issue, I did upgrade the firmware, can't remember if it had this problem before the Firmware Update...
__________________
Do not PM me, I'm not active on this forum so PM's will be unanswered.

http://sfx-images.mozilla.org/affili...2_best-yet.png
solidsnake204 is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2007   #9
kenyon53
Registered User
Lasyk Friend
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 3
hi all

i have a bug on all my theme on my W810i

this is a bug on the activity menu, i have not the transparency with the wallpaper

i have that :



and i would that :



my firmwares are for the main the R4ED001 ORANGE_GEN, for FS the R4EA031 ORANGE and for CDA the CDA102494_54_R8A_Orange_France

somebody can help me please. (sorry for my bad english)
kenyon53 is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2007   #10
kenyon53
Registered User
Lasyk Friend
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 3
what are the files of the FS which modifie the menu of the new events "activity menu" ?

thanks
kenyon53 is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2007   #11
enfinitzero
Registered User
Lasyk Friend
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 2
yeah..

same here..and definitely this wasn't in r4db..
enfinitzero is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2007   #12
normancctv
Registered User
Lasyk Active Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: the capital city
Posts: 71
try....

1- putting a layout on your phone that has no horizontal scroll bars
2- put your menu into the other view (vertical) and looksee.
3- remove or comment out the <activity-menu></activity-menu> tags in customize.xml.
4- open a picture up in file manager ( browser) and make the view "full screen"

after ive debranded a w810 this sometimes happens, 1 of the above usually sorts it,
also i ultimately recommend you get rid of the branded firmware also by debrand your fone and dont use orange firmware, for all ya know this is an orange "feature"

if you need debrand tutorial here.........

download the FS and MAIN for your area, im in uk and use euro_2 R4ED001 as FS and generic R4EA031 MAIN get your firmware, cust pack and other files from http://xsse.4shared.com/ password = se-nse

remove sim and memcards ( not really necessary)

( use the top box on the right "Flash Main Firmware" to flash all three files, breakloader-FS and MAIN)

1) flash the 810 cid49 red breakloader to your fone with XS++ (remove battery) (re-insert battery)
2) flash your FS now with XS++ ( top most box remember ) (remove battery) (re-insert battery)
3) put customize files onto fone with FARMANAGER ( .itm files, certificates and cutomize.xml into tpa/preset/custom/ and allowed_language.txt into tpa/preset/system/language/ )
exit far by double clicking the two dots ".." at the top of the left window until a red box appears aking if you want to exit the loader, choose yes and close FAR. (remove battery) (re-insert battery)
4) Flash main to your fone re-insert sim and mem cards battery.

once you have done this you need to set about modding up your fone back to how you like it, new layout, flash menus, flash desktops, better acoustic drivers, better camera driver, now you can open setool2 lite and start patching like its going out of fashion, patches instructions and setool2 lite etc are here
http://myforum.lasyk.net/showthread.php?t=35162
normancctv is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2007   #13
solidsnake204
Team Member
Lasyk Titanium Member
 
solidsnake204's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: England
Posts: 4,562
Quote:
this is an orange "feature"
What do you mean by that, the acivity menu being an orange idea?
__________________
Do not PM me, I'm not active on this forum so PM's will be unanswered.

http://sfx-images.mozilla.org/affili...2_best-yet.png
solidsnake204 is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2007   #14
normancctv
Registered User
Lasyk Active Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: the capital city
Posts: 71
wot a meant is maybe something in the orange firmware is causing the problem....
normancctv is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2007   #15
solidsnake204
Team Member
Lasyk Titanium Member
 
solidsnake204's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: England
Posts: 4,562
My K510 is Vodafone branded and I also have this problem (But I don't have this problem with my V630)
__________________
Do not PM me, I'm not active on this forum so PM's will be unanswered.

http://sfx-images.mozilla.org/affili...2_best-yet.png
solidsnake204 is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2007   #16
normancctv
Registered User
Lasyk Active Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: the capital city
Posts: 71
points @ branded firmwares,someone cud at least de-brand and find out?
normancctv is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2007   #17
solidsnake204
Team Member
Lasyk Titanium Member
 
solidsnake204's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: England
Posts: 4,562
My friend has a K510 from Virgin (They don't brand phones), I could ask him but he hasn't updated his firmware...
__________________
Do not PM me, I'm not active on this forum so PM's will be unanswered.

http://sfx-images.mozilla.org/affili...2_best-yet.png
solidsnake204 is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2007   #18
normancctv
Registered User
Lasyk Active Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: the capital city
Posts: 71
branding dosnt necessarily have to gave any physical signs of branding btw, when i got 2 orange w810, none had any visible signs of being branded either on the actual handset or anywhere within the OS even the wap links went to SE, you could only tell because flash menus would not work, i made a "debranding an unbranded fone" tutorial to cover it.
normancctv is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2007   #19
normancctv
Registered User
Lasyk Active Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: the capital city
Posts: 71
Quote:
Originally Posted by kenyon53 View Post
what are the files of the FS which modifie the menu of the new events "activity menu" ?

thanks
the activity menu is controlled by these entries in customize.xml

<activity-menu>
<activity-menu-horizontalorientation>false</activity-menu-horizontalorientation>
<activity-menu-horizontalorientation-setting>true</activity-menu-horizontalorientation-setting>
<activity-menu-neweventstyle>true</activity-menu-neweventstyle>
<activity-showbookmarks>true</activity-showbookmarks>
</activity-menu>


this shows the activity menu settings to have the vertical type with the option to choose between vertical and horizontal in phone settings menu

can be set to horizontal,vertical & diagonal ( discovered and documented @ se-nse by nkls ( top man))

btw: activity menu sits in between the <mmi></mmi> tags
normancctv is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2007   #20
FAMOUZ
Registered User
Lasyk Friend
 
Join Date: Aug 2007
Location: los Angeles
Posts: 3
Hello im new to this site and I just got the SE w810i which i really think is a great phone but im having trouble unlocking it.... is there anyone out there that can help me . ? any help need is great !
FAMOUZ is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off




All times are GMT +2. The time now is 10:02 PM.


www.lasyk.net
Copyright © 2009 Lasyk Networks. All rights reserved.